Саша Лазић и Мирна Савић-Бањац напуштају НДП

nezavisne.com
Саша Лазић и Мирна Савић-Бањац напуштају НДП

Бањалука - Саша Лазић и Мирна Савић-Бањац напустиће НДП и засад ће дјеловати као независни одборници у Скупштини града у оквиру Клуба СзП, којег чине заједно са СДС-ом и ПДП-ом.

Потврдио је ово за “Независне” Лазић и додао да ће још одлучити да ли ће се прикључити некој опозиционој странци. 

Додао је да је ситуација тренутно турбулентна да би улазили у неку странку, јер је питање како ће се која странка понашати за мјесец дана.

“Могуће је да ћемо се негдје прикључити, али опет желимо да се ситуација мало смири и да видимо ко је остао опозиција, а ко више није. У добрим односима смо и са Вукотом Говедарицом и Драшком Станивуковићем и дјеловаћемо заједно у коју год странку да уђем”, рекао је Лазић. 

Савић-Бањац раније је рекла да она и Лазић неће остати у тој странци ако се руководство НДП-а одлучи на преговоре са СНСД-ом.

“Ако дође до тога, видјећемо како ће изгледати наш будући ангажман, али ће свакако бити опозициони и неће бити у коалицији са СНСД-ом”, рекла је Савић-Бањац.

Лазић је рекао да на сједници Предсједништва Градског одбора НДП-а није подржана одлука Предсједништва Главног одбора те странке о почетку преговора са СНСД-ом.

“Шта год да Градски одбор НДП-а изгласа на наредној сједници, која ће бити одржана кроз неколико дана, мислим да ми не можемо утицати на ту одлуку и не можемо је промијенити”, закључио је Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана