Шаровић: Нови режим извоза у Турску пролонгиран до 1. јула

Срна
Шаровић: Нови режим извоза у Турску пролонгиран до 1. јула

Сарајево - Министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић постигао је договор с министром економије Републике Турске Нихатом Зејбекчијем да се одлука владе Турске о новом режиму извоза брашна, уља и шећера и меса пролонгира до 1. јула.

Договорено је и да се остави прелазни рок од 45 дана да би се на најбољи начин усагласиле будуће процедуре у трговини, договорила најбоља рјешења за бх. привреднике и спријечиле могуће штете.

Привредници могу, као и до сада, извозити своје производе, а током консултација тражиће се најефикаснији начини за примјену одлуке, који неће ометати даљњу трговину, саопштено је данас из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

У циљу заштите домаћих привредника и дефинисања даљњих корака, министар Шаровић данас је о овој теми разговарао и с амбасадором Турске у БиХ Халдуном Кочом , који је министра Шаровића информисао о писму министра Зејбекчија, као одговору на захтјев министра Шаровића за пролонгирање одлуке и опредјељењу да се сарадња с БиХ и даље успјешно настави.

Шаровић је данас, с делегацијом министарства економије Републике Турске, парафирао Споразум о слободној трговини између БиХ и Турске, који је након интензивних преговора и рада успјешно финализован и који ће, након што буде и званично потписан, допринијети даљњем успону укупне трговинске размјене између двију земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана