SIPA uhapsila Atifa Dudakovića

Srna
SIPA uhapsila Atifa Dudakovića

Bijeljina - Komandant Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudaković uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo u oblasti ratnih zločina, nezvanično je potvrđeno Srni u Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Prema istom izvoru, u toku je dalji rad pripadnika ove agencije na terenu i pretresi na području cazinske krajine.

U Sipi su nezvanično potvrdili da je Dudaković lišen slobode po nalogu Tužilaštva BiH, kao i da će biti još uhapšenih lica.

Federalni mediji su objavili da je Dudaković uhapšen jutros u svom stanu u Bihaću.

Krivičnu prijavu zbog ratnih zločina nad srpskim vojnicima i civilima na području koji je bio pod komandom Dudakovića 2006. godine podnijeli su tadašnji predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić i predsjednik Vlade Milorad Dodik.

Čavić i Dodik podnijeli su i krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba s objavljenog video-snimka zbog zločina u vrijeme vojne akcije "Oluja" kada je ubijeno više vojnika Vojske Republike Srpske i vojske nekadašnje Republike Srpske Krajine, te zbog paljenja i rušenja objekata.

Početkom avgusta 2006. objavljen je video-snimak na kojem su zabilježeni događaji od 7. i 8. avgusta 1995. godine. Na snimku se vidi kako su se sa srpskim vojnicima, ali i civilima koji su napuštali Krajinu, obračunavali pripadnici hrvatske paravojne formacije "Crne mambe" i pripadnici odreda "Hamze" Petog korpusa takozvane Armije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana