SIPA saslušala državljane BiH deportovane iz Njemačke

Agencije
SIPA saslušala državljane BiH deportovane iz Njemačke

Sarajevo - Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u četvrtak, 11. aprila izvršena je readmisija tri bh. državljana od nadležnih organa Savezne Republike Njemačke i Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH).

Kako je “Feni” rekao portparol Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović, policijski službenici te agencije su nakon toga u službenim prostorijama GP-a BiH obavili razgovor s tim osobama, a na okolnosti spomenute readmisije.

“SIPA nastavlja preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, rekao je Miladinović, podsjećajući da je ta agencija prethodno zaprimila informaciju o tome da će 11. aprila u 13 sati trojica bh. državljana letom iz Dizeldorfa biti readmisirani u Sarajevo zbog navodne povezanosti s terorističkim djelovanjem.

U međuvremenu, iz Ministarstva bezbjednosti BiH je saopšteno, da je Bosna i Hercegovina prihvatila tri bh. državljanina po Sporazumu o readmisiji sa SR Njemačkom, koji su u četvrtak vraćeni i prihvaćeni od nadležnih agencija u BiH, te da je dalje postupanje u vezi s tim u nadležnosti bezbjednosnih i pravosudnih institucija u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana