СДС смијенио Мектића

Дарко Момић
СДС смијенио Мектића

Бањалука - Министар безбједности БиХ и члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић више није шеф Изборног штаба ове странке за октобарске опште изборе.

Предсједништво СДС-а на посљедњој сједници смијенило је Мектића са те функције и умјесто њега за шефа Изборног штаба именовало начелника Теслића и предсједника Главног одбора ове странке Милана Миличевића.

Иако смјена првог човјека изборне кампање непун мјесец прије њеног званичног почетка никако није уобичајена, Мектић каже да нема апсолутно ништа спорно у томе.

- Ја сам именован за шефа Изборног штаба прије него што су формиране изборне листе. С обзиром на то да сам у међувремену стављен за носиоца листе за Парламент БиХ у првој изборној јединици природно и логично је да неко други буде шеф Изборног штаба. Када почне кампања, ја ћу сваки дан бити на терену, а шеф штаба ће имати обавеза преко главе у централи странке. Зато је потпуно разумна одлука Предсједништва странке да именује другог шефа штаба, а најбоље рјешење је свакако Милан Миличевић - каже Мектић.

С њим се у потпуности слаже Миличевић, који каже да нема апсолутно никаквих скривених мотива у смјени Мектића и његовом именовању на ту функцију.

- Када је именован Изборни штаб на челу са Мектићем усвојена је и одлука да су могуће смјене у његовом саставу након што буду усвојене изборне листе. Том одлуком прецизирано је да у Изборном штабу не треба да буду особе које су на изборним листама, зато што постоји могућност да на неки начин злоупотријебе своју улогу у Изборном штабу да би усмјерили кампању у правцу који њима лично одговара - објашњава Миличевић.

Он додаје да је то једини разлог због којег је одлучено да Мектић више не буде шеф Изборног штаба СДС-а.

- Да будем искрен, мало сам се отимао да не будем именован за шефа штаба зато што је то изузетно одговоран и захтјеван посао, а ја имам много обавеза као начелник Теслића, али наравно да нисам побјегао од одговорности - каже Миличевић.

Он додаје да је сједница Предсједништва СДС-а на којој је Мектић смијењен одржана прошле седмице, након што су се чланови страначког предсједништва вратили из Брчког, гдје су присуствовали сахрани оца бившег предсједника ове странке Младена Босића.

Остале странке

Предсједник СНСД-а Милорад Додик једини је страначки лидер који је и на челу Изборног штаба своје странке, док су у већини осталих странака на тој функцији особе које нису на изборним листама.

Тако је поред новоименованог шефа Изборног штаба СДС-а Милана Миличевића, на тој функцији у ДНС-у Драгомир Јовичић, а у ПДП-у Славиша Марковић. Ниједан од њих тројице није кандидат ни за једну функцију на октобарским изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана