SDS prvi bira, Ivanić siguran

Ž. D.
SDS prvi bira, Ivanić siguran

Istočno Sarajevo - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica najavio je juče da će ova stranka u februaru objelodaniti svog kandidata za člana Predsjedništva ili predsjednika RS.

- Nije sporno da Mladen Ivanić iz PDP-a sa dugogodišnjim političkim iskustvom bude kandidat za jednu od pozicija i imaće svoje mjesto na izborima. Jasno je da će SDS prvi  birati za koju će od pozicija imati svog kandidata. Očekujem da će Glavni odbor u februaru zauzeti konačan stav i utvrditi poziciju i ime - rekao je Govedarica nakon sjednice Predsjedništva stranke u Istočnom Sarajevu.

On je kazao da Predsjedništvo SDS-a podržava sve aktivnosti ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića kada je riječ o "Srbskoj časti", tvrdeći da se radi o ljudima koji su pod opservacijom MUP-a i da su povezani sa krivičnim djelima trgovine ljudima, drogom, prostitucijom i postavljanjem eksplozivnih naprava pod automobile.

- Ova organizacija nema nikakve veze sa humanitarnim radom i pravi spiskove uglednih građana RS koji se ne slažu sa aktuelnom vlašću i aktivista SDS-a koji će imati značajnu ulogu u izbornom procesu. Nijedna humanitarna organizacija nema tetovirane i nabildane ljude sa fantomkama na glavi. Postavlja se pitanje otkud je tako bliska predsjedniku RS - rekao je Govedarica.

On je istakao da o izmjenama Izbornog zakona BiH treba da se dogovore partneri iz FBiH, u prvom redu HDZ i SDA, ali da se mora voditi računa o malobrojnim Srbima u FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana