СДС први бира, Иванић сигуран

Ж. Д.
СДС први бира, Иванић сигуран

Источно Сарајево - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица најавио је јуче да ће ова странка у фебруару објелоданити свог кандидата за члана Предсједништва или предсједника РС.

- Није спорно да Младен Иванић из ПДП-а са дугогодишњим политичким искуством буде кандидат за једну од позиција и имаће своје мјесто на изборима. Јасно је да ће СДС први  бирати за коју ће од позиција имати свог кандидата. Очекујем да ће Главни одбор у фебруару заузети коначан став и утврдити позицију и име - рекао је Говедарица након сједнице Предсједништва странке у Источном Сарајеву.

Он је казао да Предсједништво СДС-а подржава све активности министра безбједности БиХ Драгана Мектића када је ријеч о "Србској части", тврдећи да се ради о људима који су под опсервацијом МУП-а и да су повезани са кривичним дјелима трговине људима, дрогом, проституцијом и постављањем експлозивних направа под аутомобиле.

- Ова организација нема никакве везе са хуманитарним радом и прави спискове угледних грађана РС који се не слажу са актуелном влашћу и активиста СДС-а који ће имати значајну улогу у изборном процесу. Ниједна хуманитарна организација нема тетовиране и набилдане људе са фантомкама на глави. Поставља се питање откуд је тако блиска предсједнику РС - рекао је Говедарица.

Он је истакао да о измјенама Изборног закона БиХ треба да се договоре партнери из ФБиХ, у првом реду ХДЗ и СДА, али да се мора водити рачуна о малобројним Србима у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана