SDS-ovci u Tesliću isprobali skeniranje

D. M.
SDS-ovci u Tesliću isprobali skeniranje

Teslić - Predsjedništvo Srpske demokratske stranke i zvanično je potvrdilo da će izborna skupština ove stranke, na kojoj će biti biran novi lider, biti održana 30. juna u Banjaluci, potvrđeno je za “Glas Srpske” iz ove stranke.

Prema tvrdnjama našeg sagovornika iz Predsjedništva SDS-a, aktuelni lider Vukota Govedarica i potpredsjednik za hercegovačku regiju Dragan Ćuzulan tražili su da izborna skupština bude održana 5. jula.

- Međutim, većina članova stranačkog predsjedništva bila je protiv toga i kao konačni datum je zvanično određen 30. jun - kaže naš sagovornik.

Kada je riječ o unutarstranačkim izborima u ovoj stranci, najinteresantiji potez do sada desio se u subotu na izbornoj skupštini teslićkog SDS-a, koji je jednoglasno potvrdio kandidaturu svog dosadašnjeg lidera Milana Miličevića za šefa stranke. Za novog lidera SDS-a u Tesliću izabran je aktuelni šef Kluba odbornika u lokalnoj Skupštini Milan Kasapović, a ono što je interesantno je da je tokom glasanja kao kontrolni mehanizam promovisano skeniranje glasačkih listića.

Simbolično, skeniranje listića je pritiskom na taster pokrenuo Milan Miličević, koji je izjavio da transparentnost u glasanju treba da bude budućnost izbornog procesa u RS i BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana