SDS odbacuje navode ministra Lukača

Srna
SDS odbacuje navode ministra Lukača

Banjaluka - Srpska demokratska stranka /SDS/ saopštila je da odbacuje sve navode ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koji u današnjem otvorenom pismu tvrdi da je Anketni odbor zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine Republike Srpske da sprovede istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

“Odgovorno tvrdimo da Anketni odbor nije zloupotrijebio dato mu povjerenje, ali je to učinio ministar Lukač koji je izigrao povjerenje svih onih koji su vjerovali da može pošteno i nepristrasno da radi svoj posao, onako kako mu nalaže zakletva koju je položio pred Narodnom skupštinom”, navode u SDS-u.


“Zbog čega Lukaču nije smetalo Radovanovićevo prisustvo u Anketnom odboru kada su na pitanja odgovarali svi do sada ispitani u slučaju Dragičević, a zasmetalo mu je kada je on na tom istom mjestu trebalo da položi račune? Zar je u cijelom ovom slučaju punom kontroverzi i tajni najveći problem postao jedan član Anketnog odbora sa kojim Lukač ima lični problem”, pitaju u SDS-u.

U ovoj stranci ocjenjuju da je “sramno da ministar unutrašnjih poslova za nekoga kaže da je psihički bolesnik, ali je Lukaču, izgleda, lakše da glumi priučenog psihijatra nego da se drži svojih ustavnih prava i obaveza”.

“Srpska demokratska stranka takođe poziva ministra Lukača da radi svoj posao i da, osim slučaja Dragičević, hitno rasvijetli brojna krivična djela koja su se u posljednje vrijeme desila u Banjaluci i koja prijete da ovaj grad pod pretvore u opasno mjesto za život”, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač tvrdi da je Anketni odbor, na čelu da Borislavom Borenovićem i podrškom SDS-a, zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine da sprovede istragu u vezi sa smrću pokojnog Davida Dragičevića, te pozvao parlament Srpske da zaštiti svoje organe i prostorije.

Lukač je u otvorenom pismu naveo da su oni u Anketni odbor angažovali Borislava Radovanovića, blogera protiv koga je podignuta i od suda potvrđena optužnica “za krivično djelo iz člana 169. stav 2. u vezi sa stavom 1”.

“Istom licu ne bi ni u kom slučaju trebalo da bude dozvoljen pristup u prostor Narodne skupštine zbog navedenog krivičnog djela, te njegovog psihičkog statusa koji je već poznat”, naveo je Lukač u otvorenom pismu povodom saopštenja SDS-a, koje je izdato nakon što je Lukač odbio da odgovara na pitanja Radovanovića tokom saslušanja pred Anketnim odborom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana