СДС одбацује наводе министра Лукача

Срна
СДС одбацује наводе министра Лукача

Бањалука - Српска демократска странка /СДС/ саопштила је да одбацује све наводе министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача који у данашњем отвореном писму тврди да је Анкетни одбор злоупотријебио повјерење Народне скупштине Републике Српске да спроведе истрагу у вези са смрћу Давида Драгичевића.

“Одговорно тврдимо да Анкетни одбор није злоупотријебио дато му повјерење, али је то учинио министар Лукач који је изиграо повјерење свих оних који су вјеровали да може поштено и непристрасно да ради свој посао, онако како му налаже заклетва коју је положио пред Народном скупштином”, наводе у СДС-у.


“Због чега Лукачу није сметало Радовановићево присуство у Анкетном одбору када су на питања одговарали сви до сада испитани у случају Драгичевић, а засметало му је када је он на том истом мјесту требало да положи рачуне? Зар је у цијелом овом случају пуном контроверзи и тајни највећи проблем постао један члан Анкетног одбора са којим Лукач има лични проблем”, питају у СДС-у.

У овој странци оцјењују да је “срамно да министар унутрашњих послова за некога каже да је психички болесник, али је Лукачу, изгледа, лакше да глуми приученог психијатра него да се држи својих уставних права и обавеза”.

“Српска демократска странка такође позива министра Лукача да ради свој посао и да, осим случаја Драгичевић, хитно расвијетли бројна кривична дјела која су се у посљедње вријеме десила у Бањалуци и која пријете да овај град под претворе у опасно мјесто за живот”, додаје се у саопштењу.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач тврди да је Анкетни одбор, на челу да Бориславом Бореновићем и подршком СДС-а, злоупотријебио повјерење Народне скупштине да спроведе истрагу у вези са смрћу покојног Давида Драгичевића, те позвао парламент Српске да заштити своје органе и просторије.

Лукач је у отвореном писму навео да су они у Анкетни одбор ангажовали Борислава Радовановића, блогера против кога је подигнута и од суда потврђена оптужница “за кривично дјело из члана 169. став 2. у вези са ставом 1”.

“Истом лицу не би ни у ком случају требало да буде дозвољен приступ у простор Народне скупштине због наведеног кривичног дјела, те његовог психичког статуса који је већ познат”, навео је Лукач у отвореном писму поводом саопштења СДС-а, које је издато након што је Лукач одбио да одговара на питања Радовановића током саслушања пред Анкетним одбором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана