Ружица Јукић, замјеник предсједника ВСТС-а: Испитана лица због пријетњи челницима правосуђа

Ружица Јукић, замјеник предсједника ВСТС-а: Испитана лица због пријетњи челницима правосуђа 15.08.2018 12:39 | Срна

Сарајево - Тужилаштво БиХ, Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) и Агенција за истраге и заштиту (СИПА) испитали су нека лица која су била у посједу мобилног телефона са којег су упућене СМС пријетње носиоцима највиших функција правосудних институција БиХ, изјавила је замјеник предсједника Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) Ружица Јукић.

Она је рекла да неких помака већ има, али да због предистражних радњи не може износити више детаља.

- У први моменат, када погледате поруку, стиче се утисак да се то односи на пресуду Фахрудину Радончићу и на то што они сматрају да ми њега подржавамо. Не знам само на основу чега то сматрају - додала је Јукићева.

Она је навела да се из садржаја поруке може закључити да је ријеч о неким радикалним исламским круговима.

- Порука пријетње, каква год она била, озбиљна је ствар и њој се треба озбиљно приступити, а не као што су неки портали у Федерацији БиХ изразили сумњу да се та пријетња догодила, иако смо ми сви дали изјаве да нам је стигла пријетећа порука. Такви новинари опструишу истрагу и ја сматрам да они нешто знају, чим тако говоре - рекла је Јукићева. Осим Јукићеве, пријетеће поруке у петак добили су и предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец, предсједник ВСТС-а БиХ Милан Тегелтија, потпредсједница ВСТС-а Јадранка Локмић-Мисирача, те тужилац Тужилаштва БиХ Дијана Кајмаковић. © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица