Ramić: SNSD bi i bez nas dobio četiri delegata

Darko Momić
Ramić: SNSD bi i bez nas dobio četiri delegata

Banjaluka - Poslije posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske i podrške koju su poslanici SDA dali SNSD-u zahvaljujući kojoj su u Dom naroda BiH izabrana četiri kandidata najjače vladajuće stranke u Srpskoj, razbuktao se pravi verbalni rat između predstavnika PDP-a i SDA.

Prvo je lider PDP-a Branislav Borenović na svom “Tviter” profilu optužio SDA da je produžena ruka SNSD-a, nakon čega mu je oštro odgovorio šef kluba poslanika koalicije “Zajedno za BiH” u Narodnoj skupštini RS i potpredsjednik SDA Edin Ramić.

- SDA kao provjerena filijala SNSD-a zajedno sa poniženim ostacima DNS-a izglasali su jednoumlje u vidu četiri delegata SNSD-a u Domu naroda PS BiH - napisao je Borenović.

Edin Ramić i koalicija “Zajedno za BiH” odbacili su Borenovićeve tvrdnje, optužujući ga istovremeno da je njegov očigledni interes bila konačna politička likvidacija Mladena Ivanića.

- Borenović je brže-bolje potrčao da svali krivicu za Ivanićev neizbor i da po principu “uhvatite lopova” skrene pažnju sa svoje uloge u ovom procesu. Ključ dešavanja u vezi s Ivanićem je zapravo u njihovom unutarpartijskom obračunu, gdje je Borenoviću očigledno interes bila konačna politička likvidacija Ivanića i preuzimanje potpune kontrole u partiji. Neka se oni bave svojim obračunima, ali neka nas ne uvlače u to - rekao je Ramić.

On je rekao da bi SNSD dobio četiri delegata i da poslanici ZBiH nisu za njih glasali, a da Mladen Ivanić ne bi prošao ni da su ga oni podržali.

- To zna svako ko prati odnose unutar Narodne skupštine RS. Da smo glasali kako nam dušebrižnici savjetuju, jedini rezultat bi bio da bi Bošnjaci izgubili mjesto potpredsjednika parlamenta - rekao je Ramić.

On je kazao da bi SNSD drugačijim rasporedom delegirao ponovo četiri delegata u Dom naroda, a umjesto Senada Bratića u rukovodstvo Skupštine bi bio izabran Denis Šulić iz SNSD-a.

- Mi smo dakle mogli samo da izaberemo SNSD-ovog potpredsjednika Skupštine umjesto SDA, a ne znam što bismo to radili - pojasnio je Ramić.

On je rekao da je neistina i obmana da sa četiri delegata SNSD-a dobija mogućnost blokiranja Doma naroda, kada je tu mogućnost imao i u prošlom mandatu sa tri delegata. Ramić je ocijenio kao loše to što su se pojedini politički subjekti iz FBiH “primili na Borenovićev spin”.

Ispostava

Portparol PDP-a Anja Petrović poručila je juče da poslanik SDA Edin Ramić na perfidan način, služeći se lažima, pokušava da opravda glasanje svog kluba u NSRS.

- Ramić, pokušavajući u svojim izjavama da u fokus stavi izmišljotine o predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću, pokazuje da je politički diletant koji nevješto i neuspješno pokušava da sakrije istinu da je on samo potrčko Milorada Dodika, a SDA ispostava SNSD-a - kazala je Petrovićeva.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana