Радукић и Трнинићева најбољи за ревизоре

Агенција
Радукић и Трнинићева најбољи за ревизоре

Бањалука - Тренутни вршилац дужности главног ревизора Јово Радукић и некадашњи члан Канцеларије за ревизију институција БиХ Божана Трнинић најбољи су кандидати за главног ревизора, односно за његовог замјеника, оцијенила је Комисија за избор руководства Главне службе за ревизију јавног сектора РС.

Ранг-листа кандидата биће достављена предсједнику РС Милораду Додику који предлаже кандидате за главног ревизора и његовог замјеника, а именује их Народна скупштина.

Члан Комисије за избор руководства Главне службе за ревизију јавног сектора РС и лидер НДП-а Драган Чавић изјавио је да је СНСД, у политичком смислу, сахранио Главну службу за ревизију јавног сектора јер се ради о кандидатима са најлошијим референцама, које је желио СНСД.

Душко Шњегота и Дарко Пејић разријешени су дужности главног ревизора и његовог замјеника након што су поднијели оставке Народној скупштини РС. То су учинили због критика на њихов рачун након што је Главна служба за ревизију јавног сектора утврдила да је дефицит буџета РС вишеструко већи него што је навела Влада. Податке ревизора демантовали су Влада и представници Међународног монетарног фонда у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана