Radojičić i Bukinac o aktuelnim projektima

Srna
Radojičić i Bukinac o aktuelnim projektima

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić upoznao je ambasadora Slovenije u BiH Zoricu Bukinac o aktuelnim projektima gradske administracije, sa posebnim osvrtom na međunarodne konkurse za tri velika gradska projekta.

Radojičić je na sastanku u Banjaluci najavio da će uskoro biti raspisan međunarodni konkurs za idejno rješenje buduće kongresno-konferencijske dvorane, uključujući i hotel više kategorije, saopšteno je iz banjalučke uprave grada.

On je dodao da je u planu i raspisivanje međunarodnih arhitektonskih konkursa za novi gradski most u Docu i za centralno područje grada.

“Kada je riječ o saradnji sa Udruženjem Slovenaca žTriglavž, Grad im je dodijelio novi prostor za rad, a riječ je o jednom od najaktivnijih udruženja nacionalnih manjina u Banjaluci”, rekao je Radojičić.

Bukinčeva je zahvalila Gradskoj upravi za pomoć u rješavanju pitanja prostora za rad Udruženja Slovenaca, ali i za dosadašnju podršku koju Grad pruža radu ovog udruženja.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima intenziviranja ekonomske i saradnje na polju kulture sa lokalnim zajednicama u Sloveniji.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana