Раде Загорац, кошаркаш Партизана, за “Глас Српске”: Тринкијери донио знање и енергију

Милан Зубовић
Раде Загорац, кошаркаш Партизана, за “Глас Српске”: Тринкијери донио знање и енергију

Лакташи - Када Раде Загорац добро игра, Партизан не губи.

То неписано правило потврђено је и на утакмици против Игокее у Лакташима, када је пружио још једну одличну партију и са Вањом Маринковићем изборио вриједну побједу за свој тим којом су се равноправно укључили у борбу за четврто мјесто на табели.

“Црно-бијели” су прекинули низ од два пораза, а маска коју је носио на лицу због повреде носа није му много сметала да убаци 15 поена.

- Одиграли смо добру утакмицу, можда нисмо имали толики континуитет у одбрани, али нападачки јесмо, док смо свих 40 минута били ментално присутни у мечу. Важно је да смо после лошег низа поново у добром ритму и сада нас очекује битан низ утакмица који дочекујемо са много више оптимизма - изјавио је Загорац.

Улога у тиму није му се промијенила одласком Ненада Чанка и доласком Андрее Тринкијерија, док има много похвала на рад италијанског стручњака.

- Тринкијери је донео добру енергију нашем тиму и јако добро је психолошко стање. Уједно, донео је и много тренерског знања и наша форма већ расте, па очекујте боље партије у идуће време - рекао је Загорац.

Поменута повреда носа коштала га је дебија у дресу репрезентације Србије и због тога га је селектор Александар Ђорђевић изоставио са коначног списка за двије утакмице петог квалификационог прозора за одлазак на Свјетско првенство у Кину идуће године.

- Сарадња са Ђорђевићем је супер и због повреде носа нисам могао да учествујем на последњој репрезентативној акцији, али немам замерки и све је у реду. Једноставно, виша сила, на мени је да радим и надам се позиву у следећем циклусу - изјавио је Загорац.

Момак који је прије двије године био 35. пик на НБА драфту прошлог љета стигао је у Партизан, а 2017. потписао уговор са Мемфисом, који га је потом отпустио, али и даље сања да заигра у најјачој лиги свијета.

- О мом неком повратку у НБА лигу сада је рано причати и о том потом. Концентрисан сам на Партизан и желим са њим што више победа и да одемо на Фајнал фор АБА лиге - казао је Загорац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана