Провјера да ли је Шаровићево министарство пословало са Мујановићима

Срна
Провјера да ли је Шаровићево министарство пословало са Мујановићима

Сарајево - Централна изборна комисија БиХ затражила је од Министарства спољне трговине и економских односа БиХ податке о томе да ли је пословало са фирмом "Мујановићи", која је у власништу кума Бакира Изетбеговића, ради ревизије годишњих финансијских извјештаја политичких странака за 2016. годину које су примиле донације од ове компаније, сазнаје портал "Дневник.ба".

У документу ЦИК-а, који је у посједу мостарског портала, наводи се да ова комисија у складу са Законом о финансирању политичких странака тражи од Министарства да јој у року од седам дана од пријема захтјева достави податке о томе да ли је у 2016. години склопило уговоре о јавним набавкама са фирмом "Мујановићи" из Вогошће, односно користило услуге овог правног лица и у којем износу.


"Тражени подаци су нам потребни у сврху ревизије годишњих финансијских извјештаја политичких странака за 2016. годину које су примиле донације овог правног лица", наводи се у документу, који је потписала предсједник ЦИК-а Ирена Хаџиабдић.

У документу се додаје да је ЦИК БиХ, у складу са Законом о финансирању политичких странака, обавезна да изврши ревизију финансирања свих политичких странака.

Из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ порталу "Дневник.ба" је потврђено да никад није пословало са фирмом "Мујановићи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана