Prijedor: Izbo dvojicu nepokretnih štićenika

Glas Srpske
Prijedor: Izbo dvojicu nepokretnih štićenika

Prijedor - Miroslav G. (21), štićenik Doma za lica sa invaliditetom u Čirkin polju u Prijedoru, uhapšen je zbog sumnje da je u sobi ove javne ustanove nožem izbo dvojicu nepokretnih štićenika, šezdesettrogodišnjaka i tridesetogodišnjaka.

Policija ga tereti za pokušaj ubistva nakon ovog napada, koji se dogodio u ponedjeljak oko 18.30.

Radnike Doma ovaj slučaj je šokirao, a pogotovo ih je zaprepastilo to što se radi o korisniku koji nikad nije bio problematičan.

"I on i obojica izbodenih muškaraca godinama su štićenici Doma, a Miroslav je uvijek pomagao njima dvojici. Obojica izbodenih štićenika su nepokretni, a jedan od njih je i slijep", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Sve trojica su, kako pojašnjava naš izvor, smještena na istom odjelu, s tim što su izbodeni muškarci i cimeri u sobi. Između njih trojice do sada nije bilo nikakavih problema.

Šta je motiv ovog napada, radnici Doma ne znaju. To će, kažu, biti utvrđeno istragom.

"Ja radim u prvoj smjeni i kada sam saznao šta se desilo, otišao sam u bolnicu da smjestimo dva povrijeđena korisnika. Jedan je izašao iz bolnice, a drugi će vjerovatno izaći u srijedu (danas)", rekao je za "Nezavisne" Rajko Drinić, direktor Doma za lica sa invaliditetom u Prijedoru.

Drinić ističe da je osumnjičeni takvog mentalnog sklopa da ne razumije neke stvari, te da vjerovatno nije imao namjeru da ubije nekoga.

Iz Policijske uprave Prijedor kažu da su preksinoć oko 22.15 uhapsili osumnjičenog za pokušaj ubistva.

"Uviđajem je utvrđeno da je osumnjičeni ubo u stomak šezdesettrogodišnjaka, dok je tridesetogodišnjaka izbo po nogama", pojašnjavaju policijski izvori.

Kako dodaju iz policije, povrijeđenim muškarcima je medicinska pomoć ukazana u Opštoj bolnici u Prijedoru, gdje je utvrđeno da je šezdesettrogodišnjak imao povrede opasne po život. On je, kako saznajemo, operisan i više nije u životnoj opasnosti.

Jedan pretukao cimera, a drugi komšiju

Policija je juče ujutru uhapsila Dragoslava Milisavića (22) iz Banjaluke zbog sumnje da je pijan, u stanu u Ulici Vase Pelagića, u međusobnoj tuči premlatio cimera, dvadesetsedmogodišnjeg Bojana Borojevića.

"Izvršen je uviđaj, a preduzete su neophodne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti zaprimljene prijave", saopšteno je juče iz banjalučke policije.

Dan ranije je policiji u Doboju prijavljeno da je jedan muškarac štapom premlatio komšiju. Pretučeni muškarac je zbog povreda zadržan na liječenju u dobojskoj bolnici, a motiv tog obračuna takođe se utvrđuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana