Приједор: Избо двојицу непокретних штићеника

Глас Српске
Приједор: Избо двојицу непокретних штићеника

Приједор - Мирослав Г. (21), штићеник Дома за лица са инвалидитетом у Чиркин пољу у Приједору, ухапшен је због сумње да је у соби ове јавне установе ножем избо двојицу непокретних штићеника, шездесеттрогодишњака и тридесетогодишњака.

Полиција га терети за покушај убиства након овог напада, који се догодио у понедјељак око 18.30.

Раднике Дома овај случај је шокирао, а поготово их је запрепастило то што се ради о кориснику који никад није био проблематичан.

"И он и обојица избодених мушкараца годинама су штићеници Дома, а Мирослав је увијек помагао њима двојици. Обојица избодених штићеника су непокретни, а један од њих је и слијеп", појашњава извор "Независних".

Све тројица су, како појашњава наш извор, смјештена на истом одјелу, с тим што су избодени мушкарци и цимери у соби. Између њих тројице до сада није било никакавих проблема.

Шта је мотив овог напада, радници Дома не знају. То ће, кажу, бити утврђено истрагом.

"Ја радим у првој смјени и када сам сазнао шта се десило, отишао сам у болницу да смјестимо два повријеђена корисника. Један је изашао из болнице, а други ће вјероватно изаћи у сриједу (данас)", рекао је за "Независне" Рајко Дринић, директор Дома за лица са инвалидитетом у Приједору.

Дринић истиче да је осумњичени таквог менталног склопа да не разумије неке ствари, те да вјероватно није имао намјеру да убије некога.

Из Полицијске управе Приједор кажу да су прексиноћ око 22.15 ухапсили осумњиченог за покушај убиства.

"Увиђајем је утврђено да је осумњичени убо у стомак шездесеттрогодишњака, док је тридесетогодишњака избо по ногама", појашњавају полицијски извори.

Како додају из полиције, повријеђеним мушкарцима је медицинска помоћ указана у Општој болници у Приједору, гдје је утврђено да је шездесеттрогодишњак имао повреде опасне по живот. Он је, како сазнајемо, оперисан и више није у животној опасности.

Један претукао цимера, а други комшију

Полиција је јуче ујутру ухапсила Драгослава Милисавића (22) из Бањалуке због сумње да је пијан, у стану у Улици Васе Пелагића, у међусобној тучи премлатио цимера, двадесетседмогодишњег Бојана Боројевића.

"Извршен је увиђај, а предузете су неопходне мјере и радње са циљем утврђивања свих околности запримљене пријаве", саопштено је јуче из бањалучке полиције.

Дан раније је полицији у Добоју пријављено да је један мушкарац штапом премлатио комшију. Претучени мушкарац је због повреда задржан на лијечењу у добојској болници, а мотив тог обрачуна такође се утврђује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана