Prihvaćeno zaduženje od 10,9 miliona KM po projektu energetske efikasnosti

Srna
Prihvaćeno zaduženje od 10,9 miliona KM po projektu energetske efikasnosti

Banjaluka - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o prihvatanju zaduženja Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj /IBRD/ za dodatno finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u BiH u iznosu od 10.910.796 evra.

Riječ je o 40 odsto ukupnog kredita za BiH koji iznosi 27.276.989 evra.

Narodna skupština je usvojila i Nacrt strategije za unapređenje položaja starih u Republici Srpskoj od 2019. do 2028. godine, čiji je cilj omogućavanje zdravog i aktivnog starenja, vraćanje porodičnih vrijednosti i moralnih normi i razvijanje međugeneracijske solidarnosti.

Skupština je usvojila i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019-2029. godina kojom je predviđeno da sistem zdravstvene zaštite obezbijedi dostupnu i kvalitetnu zaštitu seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

Poslanici su usvojili i izvještaj o radu i izvršenju finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2018. godinu, kao i izvještaj za prošlu godinu o radu Ombudsmana za djecu Republike Srpske.

K znanju je primljen izvještaj za prošlu godinu o radu Ombudsmena za ljudska prava BiH, a u vezi s tim je, na prijedlog Kluba poslanika SDS-a, usvojen zaključak u kome parlament Srpske traži od Ombudsmana da sačini i u roku od 90 dana dostavi na razmatranje specijalni izvještaj o zastupljenosti konstitutivnih naroda u institucijama BiH, sa akcentom na zastupljenost Srba u strukturi vlada i drugih institucija kantona i Federacije BiH.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad 4. redovne sjednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana