Прихваћено задужење од 10,9 милиона КМ по пројекту енергетске ефикасности

Срна
Прихваћено задужење од 10,9 милиона КМ по пројекту енергетске ефикасности

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске усвојила је одлуку о прихватању задужења Српске према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој /ИБРД/ за додатно финансирање по Пројекту енергетске ефикасности у БиХ у износу од 10.910.796 евра.

Ријеч је о 40 одсто укупног кредита за БиХ који износи 27.276.989 евра.

Народна скупштина је усвојила и Нацрт стратегије за унапређење положаја старих у Републици Српској од 2019. до 2028. године, чији је циљ омогућавање здравог и активног старења, враћање породичних вриједности и моралних норми и развијање међугенерацијске солидарности.

Скупштина је усвојила и Нацрт стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској за период 2019-2029. година којом је предвиђено да систем здравствене заштите обезбиједи доступну и квалитетну заштиту сексуалног и репродуктивног здравља.

Посланици су усвојили и извјештај о раду и извршењу финансијског плана - буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за 2018. годину, као и извјештај за прошлу годину о раду Омбудсмана за дјецу Републике Српске.

К знању је примљен извјештај за прошлу годину о раду Омбудсмена за људска права БиХ, а у вези с тим је, на приједлог Клуба посланика СДС-а, усвојен закључак у коме парламент Српске тражи од Омбудсмана да сачини и у року од 90 дана достави на разматрање специјални извјештај о заступљености конститутивних народа у институцијама БиХ, са акцентом на заступљеност Срба у структури влада и других институција кантона и Федерације БиХ.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић закључио је рад 4. редовне сједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана