Позив српским странкама да се окупе на заједничкој српској листи у Федерацији БиХ

Срна
Позив српским странкама да се окупе на заједничкој српској листи у Федерацији БиХ

Мостар - Координација Срба Мостар, као кровно тијело свих српских организација у Мостару, позвала је све српске странке из Републике Српске да се окупе на заједничкој листи у Федерацији БиХ /ФБиХ/ на предстојећим општим изборима у октобру.

Из Координације напомињу да се Срби само јединствени могу изборити за своје легалне и легитимне представнике и за своја права у Федерацији БиХ /ФБиХ/.


“Координација Срба Мостар од првог дана заговара заједнички наступ српских странака како на подручју Херцеговачко-неретванског кантона, тако и цијеле ФБиХ и у том ставу јединствене су све чланице Координације. Заједничка жСрпска листаж једина је шанса да окупимо српско бирачко тијело у ФБиХ и дијаспори и заједничким снагама кренемо у борбу за бољи положај српског народа у овом ентитету”, наводи се у саопштењу Координације Срба Мостар.

У Координацији Срба очекују од СНСД-а и СДС-а, као највеће и најутицајније странке, да на овом питању “надиђу антагонизме и докажу да су национална питања изнад страначких размирица”.

Из Координације Срба Мостар поручују да ће српске странке на овом питању показати да ли су у стању да изађу изван страначких оквира и интереса, сагледају и заложе се за национална питања и српски народ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана