Potpisan ugovor o distribuciji tv signala širom svijeta

Srna
Potpisan ugovor o distribuciji tv signala širom svijeta

Banjaluka - Predstavnici “Telekoma Srbija” potpisali su danas u Banjaluci sa predstavnicima Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/, Alternativne televizije /ATV/ i Televizije K3 ugovor o distribuciji TV signala širom svijeta.

Potpisan je i protokol o saradnji u vezi sa zajedničkom proizvodnjom novog televizijskog serijskog programa između “Telekoma Srbija” i RTRS-a.

Generalni direktor kompanije “M:tel” Marko Lopičić rekao je da je ova kompanija najozbiljniji telekomunikacioni operater u BiH, te da resurse i znanje ulaže u kvalitetne projekte.

Koordinator za internet i multimediju “Telekoma Srbija” Vladimir Lučić rekao je da će ovaj projekat biti obostrano bitan jer će ljudi u dijaspori konačno dobiti kvalitetan, legalan skup svih najbitnijih kanala regiona.

On je dodao da će, s druge strane, zajedno ulagati u inovativan sadržaj, nove serijske programe i samim tim “Telekom Srbija” razviće svoju ponudu, doći će do zadnjeg korisnika bilo gdje u svijetu, a i sami kanali će podići kvalitet svojih usluga.

Lučić je naveo da je ova kompanija donijela strategiju širenja u regionu i svijetu, posebno tamo gdje je prisutna dijaspora.

“Jedan od segmenata tog projekta jeste i ulaganje u sadržaje i zbog toga je veoma važno partnerstvo sa nacionalnim televizijama u regionu”, rekao je Lučić i naglasio da je posebna čast što su učešće u projektu prihvatili najvažniji nacionalni kanali u Republici Srpskoj.

Kada je riječ o protokolu o saradnji u vezi sa zajedničkom proizvodnjom novog televizijskog serijskog programa, Lučić je najavio da bi prva serija trebalo da bude nastavak serijala “Složna braća”.

“U ovom regionu postoji mnogo dobrih reditelja, scenarista i glumaca pa je nedostajala samo jedna karika, a to je pouzdan finansijski partner koji takav proizvod može da plasira svugdje u svijetu. U saradnji sa RTRS-om biće napravljene serije i filmovi kojim ćemo biti ponosni”, naveo je on.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović rekao je da je ovo velika stvar za javni servis Srpske i naveo da ovim “Telekom Srbija” preuzima ekskluzivnu distribuciju oba kanala RTRS-a, dodavši da u ovom trenutku ne postoji niko ni bolji ni jači ko to može kvalitetnije da radi.

On je podsjetio na probleme u vezi sa divljim distributerima koji su kanale ove televizije nelagalno transformisali, odnosno distribuisali u razne platforme.

Milinović je rekao da je ovo veliki dan za legalizaciju distribucije televizijskih kanala širom svijeta, na postojećim i budućim platformama.

Kada je riječ o zajedničkoj proizvodnji novog televizijskog programa Milinović je rekao da će na ovaj način pokušati da okupe mlade ljude koji imaju veze sa razvojem domaćeg serijskog programa, te dodao da očekuje da bi u narednih mjesec dana mogao da bude potpisan ugovor za prvu seriju.

Direktor ATV-a Vedran Škoro naglasio je važnost ugovora sa moćnom komapijom kao što je “Telekom Srbija” i što se on potpisuje na dan kada RTRS obilježava 27 godina postojanja i uspješnog rada.

“Ovo je značajan ugovor i ima višestruki značaj kojim će žTelekom Srbijaž dobiti ekskluzivno pravo na distribuciju našeg signala širom svijeta. ATV će dobiti mnogo jer će povećati zastupljenost programa na svim savremenim distributivnim platformama, a biće unaprijeđena dospupnost signala za gledaoce u dijaspori”, naveo je on.

Zamjenik direktora Televizije K3 Branko Dakić zahvalio je “Telekomu Srbija” što je ovu, prvu televiziju u Srpskoj, koja traje 24 godine, uključio u ovaj projekat.

“Otvaraju nam se velike mogućnosti približavanja našim gledaocima i širi nam se tržište na cijeli svijet. Naši gledaoci u dijaspori imaće priliku da prate šta se dešava u njihovom kraju”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana