Потоп у Сплиту, ватрогасци извлачили возила из воде

N1
Потоп у Сплиту, ватрогасци извлачили возила из воде

Сплит - Јака киша погодила је у уторак навечер Сплит те су ватрогасци интервенисали на двадесетак мјеста како би испумпали воду која је продрла у приземље неких објекта, а због воде на неким саобраћајницама био је отежан и саобраћај.

Најкритичније је било близу стадиона Пољуд гдје је створена велика водена локва у којој је остало неколико возила али ватрогасци су брзом интервенцијом помогли да возила изађу из локве, рекли су Хини у сплитској Јавној ватрогасној постројби.

Ватрогасци су, како је речено, интервенисали на двадесетак мјесту у граду гдје је вода продрла у приземље неких објекта у висини до десет центиметра.

Како су извијестили из сплитског Центра 112, у врло кратком року од пола сата у Сплиту је пало 30-литара кише по четворном метру, а то су велике количине за тако кратко раздобља.

У улицама Пољичка, Дубровачка, Седам Каштела и Домовинског рата вода је на више мјеста преплавила цесту што је стварало застоје у промету, рекли су у сплитском Центру 112. Додали су како је због кишних падалина вечерас на неким дијеловима каштеланског и трогирског подручја дошло до привременог застоја у напајању електричном енергијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана