Посао за браћу, супруге и сараднике функционера

В. К.
Посао за браћу, супруге и сараднике функционера

Сарајево - Браћа, супруге, секретарице и савјетнице функционера добили су запослење у институцијама БиХ у протекла три мјесеца, показује анализа коју је спровео Центар за повезивање са ЕУ.

Преглед постављених државних службеника у институцијама БиХ од октобра 2017. до фебруара 2018. године показује да су запослене 43 нове особе.

Посао стручног савјетника за израду записника и закључака Савјета министара БиХ у Генералном секретаријату добио је Ивица Грубеша, брат министра правде БиХ Јосипа Грубеше. Некадашња савјетница директора Агенције за државну службу БиХ Јадранка Мандарић запослена је у Одсјеку за обуку Сектора за обуку и информационе технологије у тој агенцији. У Министарству цивилних послова БиХ на позицији стручне савјетнице запослена је Енида Вехабовић, супруга секретара Заједничке службе Парламента БиХ Кенана Вехабовића. Посао државног службеника добила је и Милица Лопатић, секретарица министра иностраних послова Игора Црнатка, док је у Одјељењу за дипломатски протокол запослена савјетница министра Биљана Јошић-Бајић.

- Позивамо институције да истраже регуларност запошљавања у Министарству иностраних послова, односно да утврде да ли је министар директно утицао на пријем само Срба и људи блиских њему или политичкој странци чији је члан - наведено је у саопштењу из Центра за повезивања са ЕУ који је најавио да ће с обзиром на то да је ово изборна година сваки мјесец износити податке о особама које су запослене на јавним конкурсима у институцијама и њиховој повезаности са политичким странкама у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана