Policiji glavna uloga

D. M.
Policiji glavna uloga

Banjaluka - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske imaće glavnu ulogu u svečanom defileu koji će biti održan na Trgu Krajine u Banjaluci povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, a u svečanosti uopšte neće učestvovati pripadnici Oružanih snaga BiH.

Prema riječima direktora Republičkog protokola i člana Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Republike Bojana Kojića, svečano obilježavanje Dana Republike Srpske i ove godine će početi u Palati Republike, gdje će predsjednica Srpske Željka Cvijanović u deset časova dodijeliti odlikovanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

- Poslije dodjele odlikovanja uslijediće svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci, potom svečana akademija u dvorani “Borik” i na kraju prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske - rekao je Kojić za “Glas Srpske”.

On je istakao da će centralni dio cjelodnevne svečanosti biti defile na Trgu Krajine, koji počinje u podne, a centralno mjesto u defileu imaće pripadnici MUP-a RS.

- Nakon njih će nastupati predstavnici boračkih i drugih udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, zatim članovi sportskih kolektiva i drugih organizacija koji su izrazili želju da učešćem u svečanom defileu uveličaju Dan Republike - kaže Kojić dodajući da nije predviđeno učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u svečanosti povodom Dana Republike.

On objašnjava da će poslije defilea uslijediti svečana akademija u dvorani “Borik”, gdje će govoriti predsjednica Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- Poslije svečane akademije biće upriličen tradicionalni svečani prijem u zgradi Vlade Republike Srpske - objašnjava Kojić.

Iz MUP-a RS u petak je saopšteno da se povodom proslave Dana Republike Srpske preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti i pozivaju svi građani Srpske da dođu u Banjaluku na mirnu i dostojanstvenu proslavu Dana Republike.

- Građanima koji budu željeli da prate svečani defile savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument - navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana