Погледајте снимак излагања главног помоћника судије Хашког трибунала: Није било одлуке за злочин и састанака о Сребреници VIDEO

Г. М.
Погледајте снимак излагања главног помоћника судије Хашког трибунала: Није било одлуке за злочин и састанака о Сребреници VIDEO

Бањалука - Није било састанка војног врха РС на којем је договорено извршење кривичног дјела у Сребреници, ни писане одлуке о томе, нити се то могло видјети из састанака о којима постоје забиљешке.

Те тврдње јавно је изнио Јонас Нилсен, главни помоћник судије Хашког трибунала Алфонса Орија, на предавању одржаном у Хагу.

О наведем излагању Глас Српске је већ писао, а видео и аудио записа тог предавања, које је под називом "Суђење Младићу – виђење инсајдера" одржаног у Институту Асер у Хагу 31. јануара, постао je доступан на YouTube каналу, а можете га погледати и на сајту Гласа Српске

Ори је био предсједавајући судског вијећа које је у првостепеном поступку осудило команданта Војске РС генерала Ратка Младића на доживотни затвор. Генерал Младић је проглашен кривим и за геноцид у Сребреници иако Оријев помоћник јавно признаје да суд није имао за то никаквих доказа.

Наводе са предавања Јонаса Нилсена објелоданили су адвокати генерала Ратка Младића и његов син Дарко Младић на конференцији за новинаре у Београду.

Дарко Младић је нагласио да сада и они који су учествовали у доношењу хашке пресуде против генерала Младића јавно говоре да су осудили човјека без доказа и да не зна шта је скандал ако то није.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана