Petković: NSRS talac pojedinih poslanika

Srna
Petković: NSRS talac pojedinih poslanika

Banjaluka - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je juče da je parlament ove sedmice bio neefikasan i da postaje talac pojedinih poslanika koji se ne drže dnevnog reda te zloupotrebljavaju skupštinski poslovnik, koji se mora poštovati bilo da je riječ o poslanicima vlasti ili opozicije.

Petković je naveo da mu se čini da se od parlamenta nastoji napraviti predizborni skup na kome se iznose programi partije, napadaju politički protivnici i traže bespotrebne pauze, dok se ne raspravlja o tačkama dnevnog reda koje su u interesu građana. To je ilustrovao činjenicom da je za dva dana zasjedanja, u okviru nastavka druge redovne sjednice, usvojeno osam nacrta zakona i po jedna strategija, izvještaj i prijedlog budžeta.

- O izmjenama Zakona o privrednim društvima razgovarano je više od četiri časa. Niko nije govorio na temu, već o kriminalu, stečajima, kojekakvim fiktivnim firmama... Apsurd je da je taj akt na kraju usvojen, a niko od poslanika nije bio protiv - rekao je Petković.

Petković je rekao da poslanik PDP-a Draško Stanivuković od početka Skupštinu pretvara u cirkus, te da mu je, zbog kršenja poslovnika, oduzeo riječ kada je ovaj namjeravao da u sali pusti snimak na kojem, kako tvrdi Stanivuković, službenik MUP-a Srpske prijeti smrću njegovom saradniku Ivanu Begiću.

Petković je rekao da osuđuje napade policije na bilo koga, te da je saglasan da o spornom pitanju raspravlja Odbor za bezbjednost, nakon što je to u srijedu naveče zatražila opozicija. Druga redovna sjednica parlamenta Srpske trebalo bi da bude nastavljena početkom marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana