Пендеш: Наставити интеграциони процес у НАТО

Срна
Пендеш: Наставити интеграциони процес у НАТО

Сарајево - Министар одбране БиХ Марина Пендеш данас је на сједници Стручног колегијума Министарства одбране у Сарајеву истакла потребу да се досадашњи напредак БиХ у НАТО интеграционом процесу настави с циљем достизања кредибилитета и испуњавања услова за приступање Акционом плану за чланство /МАП/.

Пендешева је нагласила и потребу интензивирања активности у правцу реализације свих законом утврђених надлежности Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.


Из Министарства одбране БиХ саопштено је да је на сједници највише пажње посвећено реализацији Плана набавки за 2017. годину и припреми Плана набавки за 2018. годину, реализацији буџета за текућу годину и припреми буџета за наредну.

На сједници је разматрана и реализација Интегралног акционог плана за 2016. годину, нацрт Правилника о цивилно-војној сарадњи, те преднацрт Правилника о интерним процедурама набавки робе, услуга и радова у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

Током расправе истакнуто је да су евидентни помаци у реализацији Плана набавки, да је извјештај Канцеларије за ревизију сваке године све бољи, а наглашена је потреба рационализације буџета, при чему треба водити рачуна, да би се евентулна неутрошена средства преусмјерила на приоритетне набавке и вишегодишње пројекте.

У саопштењу се додаје да је усвојен и План за отклањање недостатака у раду из 2016. године, а покренуте су и активности на ажурирању постојеће легислативе и израду нове ради постизања већег степена професионалног дјеловања у области цивилно-војне сарадње и набавке роба и услуга.

Сједници Стручног колегијума присуствовали си и замјеник министра за политику и планове Сеад Јусић, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Анто Јелеч са замјеницима, секретар Министарства одбране Мухамед Смајић, као и руководиоци организационих цјелина Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана