Pekar na meti sarajevskih ekstremista

D. M.
Pekar na meti sarajevskih ekstremista

Banjaluka - Iz Sarajeva je u četvrtak popodne pokrenuta prava hajka po društvenim mrežama protiv vlasnika lanca pekara “Manja” Saše Trivića iz Banjaluke, koga su optužili da “veliča ratne zločince”.

Sve je počelo nakon što je objavljeno da je Trivić u januaru 2016. godine na “Tviteru” objavio fotografiju generala Ratka Mladića, uz riječi “Jedan jedini”. Uprkos tome što je Trivić objasnio da je sve izvučeno iz konteksta, bjesomučna hajka je nastavljena i u petak je u Sarajevu nastupio bojkot njegovih pekara.

Trivić juče nije želio da se oglašava, ali je na “Tviteru” napisao šta misli o hajci koja je pokrenuta protiv njega.

- Postoje dani kada poželiš da se nisi ovdje rodio. I Andrićevi opisi tamnog vilajeta su “tanki” koliko je on, u stvari, taman. Nećete me natjerati da vas mrzim, nisam ja vi. Mržnja puno govori o onome koji mrzi. Mržnja “jede” onoga koji mrzi. Mrzitelji, srećno u budućem životu - tvitnuo je Trivić.

Pored Trivića, na meti huškača nakon što mu je pružila podršku našla se i direktorica BH radija Pejka Medić, koja je ranije bila meta napada zbog istih optužbi kao i Trivić - “veličanja ratnih zločinaca”.

- Već viđen scenario. Očekivala sam ovo još ranije jer o tebi u federalnom Sarajevu pričaju naveliko da si četnik od otvaranja pekare. Ja kifle i kolače kupujem u Lukavici i nema boljih - napisala je Medićeva Triviću, na šta joj je on odgovorio sa: - Hvala, koliko se sjećam, i ti si preživjela slično.

Poslije ovoga je nastavljena hajka, a u petak popodne ispred pekare “Manja” u Vogošći dvojica Sarajlija okačila su natpis “Srebrenica, 28. divizija”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana