Павић: Људи под пријетњама напуштали странку

Срна
Павић: Људи под пријетњама напуштали странку

Бањалука - Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је у петак да су односи у владајућој коалицији у Републици Српској сада коректнији него прије неколико мјесеци и да би наредне седмице требало да буде потписан коалициони споразум којим је дефинисана расподјела мјеста у јавним предузећима, агенцијама, управама и другим позицијама у јавном сектору.

- Коалициони споразум који се тиче подјеле позиција је при крају, врло мало тога је остало недореченог. Очекујем да ће почетком идуће седмице све бити отклоњено и да ћемо потписати коалициони споразум - рекао је Павић новинарима у Бањалуци послије сједнице Предсједништва ДНС-а.

Он је истакао да очекује да ће то и међу коалиционим партнерима и свима којих се то тиче донијети стабилност и сигурност, јер свако ишчекивање или неријешено питање доноси нестабилност.

- ДНС је након избора био под ударом и кад су многи мислили да ће се сломити, он је ојачао, укључујући и градове за које се мислило да га неће бити као што је Бањалука, гдје су под пријетњом из ДНС-а отишли сви функционери, али нису могли превести грађане и наше чланство који су ојачали бањалучки одбор, а тако је у свим срединама. Коалициони односи су сада коректни и, што се нас тиче, могли су такви бити од почетка - нагласио је Павић.

Према његовим ријечима, ДНС непрекидно ради на свом јачању и анкете показују да је сада јачи него у вријеме посљедњих избора, на којима су остварили најбољи резултат од оснивања странке.

- Формирали смо одборе свуда гдје је предсједник прешао у ДЕМОС и код нових људи сам видио енергију и жељу за радом, успјехом и да се докаже да ДНС нису напустили чланство и грађани, него функционери. Формирали смо нове одборе у Бањалуци, Шипову, Рибнику, Челинцу, Српцу, Станарима, Зворнику, на Палама и Сокоцу. То говори колико је предсједника напустило ДНС од наша 62 одбора и да информације о масовном одласку нису биле тачне - каже Павић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана