Пао конкурс за директоре Путева РС

Маријана Миљић
Пао конкурс за директоре Путева РС

Бањалука - Надзорни одбор „Путева РС“ поништио је у петак конкурс за избор директора и извршних директора за економско-финансијске и техничке послове овог предузећа.

Тиме су потврђена сазнања „Гласа Српске“, која смо објавили у петак, да ће конкурс бити поништен због низа проблема који су у посљедње вријеме уздрмали „Путеве РС“.

Предсједник Надзорног одбора Стојан Лазаревић рекао је да је разлог поништавања конкурса то што нису испуњени услови за његово спровођење.

- Разматрајући све околности донијели смо одлуку да поништимо конкурс и он ће бити поновљен чим се стекну услови за избор челних људи предузећа - казао је Лазаревић.

На питање који услови нису испуњени, Лазаревић је рекао да идемо превише у детаље.

- Одговор о томе добићете од руководства предузећа. Толико вам могу рећи и ништа више - навео је Лазаревић.

Вршилац дужности директора „Путева РС“ Ненад Нешић тврди да су разлози за поништење конкурса административне природе.

- Поткрала се грешка у самом конкурсу - казао је Нешић, а на питање која грешка, навео је да одговоре о томе потражимо од Надзорног одбора.

Нешић је рекао да ће се он пријавити на нови конкурс који ће бити расписан.

На сједници Надзорног одбора било је ријечи и о проблему између „Путева РС“ и „Нискоградње Марјановић“ из Приједора. Канцеларија за разматрање жалби БиХ поништила је тендер „Путева РС“ вриједан 26 милиона КМ због жалбе „Нискоградње Марјановић“ на конкурсну процедуру. Због тога су „Путеви“ по трећи пут расписали конкурс, а власник „Нискоградње Марјановић“ Горан Марјановић, који је близак врху ДНС-а, поднио је и кривичну пријаву против Нешића, који је такође кадар ДНС-а.

- Усвојили смо закључак да све информације у вези са том проблематиком предузеће „Нискоградња Марјановић“ тражи од управе „Путева“ јер ми и не расписујемо тендере и немамо надлежности за то - казао је Лазаревић.

Конкурс за директора и два извршна директора „Путева РС“ расписан је 2. новембра, а рок за подношење пријава истекао је баш на дан његовог поништавања. Тренутни вршиоци дужности директора за економско-финансијске и техничке послове су Љиљана Деспотовић и Душко Гојић.

Коалиција

Кључне позиције у „Путевима РС“ држи ДНС, а незадовољство стањем у овом предузећу и радом управе претходних мјесеци су исказивали ДНС-ови коалициони партнери СНСД и СП.

Упркос незадовољству, у СНСД-у истичу да до сада није било разговора о томе да на чело „Путева“ дође кадар из неке друге странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана