PDP traži od MUP-a RS zaštitu za Stanivukovića

Srna
PDP traži od MUP-a RS zaštitu za Stanivukovića

​Baljaluka - PDP danas je uputio zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da se dodjeli fizička zaštita Drašku Stanivukoviću, poslaniku ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, izjavila je danas Anja Petrović, portparol PDP-a.

"Ne osjećam strah, nego smatram da je poželjno da budem oprezan i moguće je da u narednim danima neću biti u BiH", kazao je Stanivuković na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da se zbog ugrožene lične bezbjednost nekoliko dana neće pojavljivati u javnosti, te kako bi MUP-u ostavio vremena da odgovori na sva pitanja.

Draško Stanivuković, najavio je danas da će sljedeće sedmice objaviti novi video snimak ukoliko MUP RS ne da odgovore na pitanja vezana za slučaj saslušanja i prijetnji upućenih njegovom saradniku Ivanu Begiću o čemu je na svojoj Facebook stranici već objavio dva audio snimka.

Klub poslanika PDP u skupšti zatražio je danas sjednicu Odbora za bezbjednost Narodne skupštine RS.

Služba Narodne skupštine Republike Srpske obavijestila je predsjednika Odbora za bezbjednost Darka Babalja o istupima i zahtjevu opozicije da to skupštinsko tijelo raspravlja o tvrdnjama poslanika PDP-a Draška Stanivukovića o navodnim prijetnjama smrću njegovom saradniku (Ivanu Begiću), saopšteno je iz parlamenta.

U saopštenju se navodi da je to urađeno jer Babalj nije prisustvovao nedavnom zasjedanju parlamenta na kome su sjednicu Odbora zatražili rukovodioci poslaničkih klubova SDS-a i PDP-a Miladin Stanić i Perica Bundalo. 

Sjednicu Odbora za bezbjednost u skladu sa skupštinskim poslovnikom saziva predsjednik tog radnog tijela, a o terminu njenog održavanja javnost će biti obaviještena čim je Babalj zakaže, naveli su iz Narodne skupštine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana