Осман Мехмедагић већ мјесец игнорише захтјев Тужилаштва

Срна
Осман Мехмедагић већ мјесец игнорише захтјев Тужилаштва

Сарајево - Директор Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Осман Мехмедагић већ мјесец игнорише захтјев Тужилаштва БиХ да достави диплому о завршеном високом образовању, пише “Дневни аваз”.

Тужилаштво БиХ захтијева да дипломе морају доставити и остали руководећи службеници ОБА. Упркос томе, ОБА је једина полицијска агенција у БиХ која није испоштовала овај захтјев, односно није поступила према наредби тужиоца који спроводи истрагу о лажним дипломама након захтјева институција БиХ.

Наведено је да Мехмедагић игнорише и хитан акт Тужилаштва БиХ који је упућен на његову адресу прије седам дана и тако директно избјегава да поступи по захтјеву ове правосудне институције.

Према истом извору, Тужилаштву је сада преостало једино да изда наредбу Агенцији за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ да изузме тражену документацију из ОБА, што би могло ускоро и да се деси.

Лист подсјећа да ОБА већ годину ради без парламентарног надзора и тврди да је досадашњи Мехмедагићев мандат обиљежен бројним злоупотребама и покушајима да врши притисак на правосуђе приликом избора судија, тужилаца, па чак и доношења појединих пресуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана