Осам пријава за ревизоре

С. Ш.
Осам пријава за ревизоре

Бањалука - Конкурс за избор главног ревизора РС и његовог замјеника, који је расписала Народна скупштина РС, затворен је у петак, а комисија задужена за спровођење процедуре избора састаће се до краја године да би отворила пристигле пријаве.

Предсједница Комисије за избор главног ревизора и његовог замјеника Жељка Стојичић казала је да ће сачекати да пристигну и евентуалне пријаве послате поштом и да ће ускоро заказати сједницу. У Народној скупштини РС у петак су рекли да је за сада на конкурс стигло осам коверата и да је могуће да се ради о више пријава истих људи, јер је једна особа могла да се пријави за обје позиције.

Душко Шњегота и Дарко Пејић разријешени су дужности главног ревизора и замјеника главног ревизора након што су поднијели оставке Народној скупштини РС. То су учинили због критика на њихов рачун након што је Главна служба за ревизију утврдила да је дефицит буџета РС вишеструко већи него што је навела Влада. Податке ревизора демантовали су у Влади, али и представници Међународног монетарног фонда у БиХ.

Народна скупштина је 22. октобра за вршиоца дужности главног ревизора именовала Јову Радукића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана