Оптужени Марко Остојић психички нестабилан за суђење

Небојша Томашевић
Оптужени Марко Остојић психички нестабилан за суђење

Бањалука - Марко Остојић (31) из Челинца, оптужен за напад на службено лице употребом оружја, због психичких проблема је неспособан да прати суђење, па је процес који се против њега води у бањалучком Окружном суду одгођен на шест мјесеци.

Вјештак специјалиста психијатрије Нера Зивлак-Радуловић казала је да Остојићево здравствено стање захтијева даље лијечење.

- Његово тренутно психичко стање је нестабилно и потребно је спровести интензиван психофарматски третман. Он је процесно неспособан да прати суђење - казала је Зивлак-Радуловић.

Након тога судија Пане Гаврић одгодио је судски процес против Остојића.

Према оптужници коју заступа Републичко тужилаштво, Остојић је 22. јануара прошле године у напао два полицајца у Видовданској улици у Челинцу испред кафића "Монца". Наводи се да је тог дана око 22.45 часова пришао службеном полицијском аутомобилу у коме су били Далибор Кострешевић и Дамир Срдић, те ударио шаком у вјетробранско стакло. Када су га они, кроз отворен прозор, упитали зашто то ради, Остојић је питао: "Да ли ме се сјећаш"", а затим извукао пиштољ "ЦЗ М57" и њиме запријетио полицајцима. Тада им је рекао "Сада ћете се сјетити шта је било" и усмјерио оружје ка њима. Срдић му је казао да спусти оружје и почео да га убјеђује да преда пиштољ, док га је Кострешевић ухватио за руку и покушао да му отме оружје. Дошло је до нагуравања и отимања за пиштољ и том приликом је Кострешевић задобио лакшу повреду руке, а Остојић је пао на асфалт заједно с оружјем. Након тога су се полицајци Кострешевић и Срдић удаљили од њега и обавијестили свог шефа смјене који је послао Јединицу за подршку која је ухапсила нападача. Остојић је познат по чињењу кривичних дјела и осуђиван је више пута на новчане казне због наношења тјелесне повреде. Иза себе има и пресуду за прикривање, за шта му је изречена условна казна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана