Опозван Рато Рајак начелник општине Рудо

Срна
Опозван Рато Рајак начелник општине Рудо

Рудо - Начелник општине Рудо Рато Рајак опозван је данас са те функције на сједници Скупштине општине /СО/, јавила је Радио-телевизија Републике Српске.

Одборници, који су се изјаснили за Рајаков опозив, тврде да је бахатим и аутократским понашањем, од јула, када је остао без скупштинске већине, одбијао све покушаје сарадње.

 

Начелник општине Рудо остао је без подршке СО у јулу, јер се 12 од 17 одборника локалног парламента супротставило, како тврде, његовом непоштовању другачијих ставова.

Рајак је одбио да СО поднесе извјештај о свом раду и раду својих сарадника и тада су се опредијелили за иницијативу за опозив.

“На самој сједници речено је да тај извјештај нити ће бити урађен, нити достављен. Покретање иницијативе није значило одлуку о опозиву”, рекао је предсједник Клуба одборника НДП и ПДП Павловић Драган.

Потпредсједник Клуба одборника СНСД у СО Рудо Станишић Борислав истакао је да је био блокиран рад Скупштине. “Опозив, па да видимо шта ће даље бити”, додао је он.

Рајак је изразио забринутост због ванредних трошкова због референдума и евентуалних пријевремених избора, али је истовремено обећао да ће, ако му грађани искажу повјерење, тражити опозив Скупштине општине.

“Ако вам иницијатива успије, шест мјесеци плаћаћете бијели хљеб мени и мом замјенику”, поручио је Рајак.

Он је додао да ће референдум коштати 80.000-85.000 КМ.

РТРС подсјећа да је Рудо било на листи 16 општина за коју је Влада издвојила 250.000 за асфалтирање локалних путева. Рајак тврди да та средства није одбио и да је Путевима Српске упутио приједлог, али како о томе није обавијештена општинска скупштина и одборници су упутили свој приједлог. Због изостанка координације пројекти нису одобрени ни начелнику, а ни локалном парламенту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана