Огласио се предсједник Аскера: Обучавамо дјецу да буду опасност за злонамјерне људе

Глас Српске
Огласио се предсједник Аскера: Обучавамо дјецу да буду опасност за злонамјерне људе

Сарајево - ''Можда некима смета што су вјерски освијештени, што се не стиде тога да су муслимани, да клањају, што им је Алах господар.

Здраве снаге требају знати даје то предност ове дјеце. Израст ће у комплетне личности које ће бити опасност злонамјерним људима који ће кренути да овдје своје смицалице и планове проводе'', рекао је Енвер Хебибовић, предсједник Удружења "Аскер", које је ових дана у цијелом региону подигло прашину због обуке дјеце.

Иако се на снимцима виде вјежбе у оквиру којих дјеца носе аутомобилске гуме, преврћу гуме од камиона, Хебибовић, који се појављује у улози тренера, каже да у тренинзима не види ништа спорно.

Одбацује и тврдње да се ради о војној обуци.

''На снимкама се види оно што ми желимо да се види. Наша снимка је промотивна снимка наших активности којих се не стидимо, које су у складу са законима ове државе, као једно удружење за промоцију позитивних физичких моралних вриједности'', рекао је Хебибовић.

Додао је да имају право да на овај начин изведу дјецу, чланове клуба и да се друже с њима на подручју БиХ. 

"Од куд новинарима бојазан? Нисмо ми отели ову дјецу. Ова дјеца су ту на добровољној основи њих и њихових родитеља, за то што им је ту угодно и пријатно, зато што се на један забаван начин, на један креативан начин едуцирају, брину о свом тијелу али и о свом духу. Ја не знам шта је овдје спорно", рекао је он.

Хебибовић додаје да се на снимцима види да ''нема војне вјежбе, оружја, пузања, колутова, прескакања…''

"Ово су осмишљени тренинзи за развијање експлозивне снаге и издржљивости", тврди Хебибовић за "Телевизију Сарајево".

Говорећи о имену Удружења рекао је да је прије људима било драго да буду војници а данас их је срам.

"Сматрамо да је ово име пуно прикладније. Мислимо да је пуно позитивније да се зову Аскери него шејтани", каже Хебибовић.

Он тврди да су оптужбе на рачун њиховог рада "кренуле извана".

"Мислим да су већином злонамјерне ствари јер су прве критике, колико сам упознат, дошле извана, из земаља које су већ имале, хајмо рећи, жељеле су дио БиХ да одцјепе и да узму себи и сад кад виде да постоје удружења која брину о дјеци, да буду здрава, паметна и интелигентна, национално и патриотски освијештена па им је то проблем. Они би вољели да су наша дјеца на коцки, на наркоманији, на блуду, у духану, у кафићима. Учимо дјецу борилачке вјештине да мање користе технологију да изађу у природу, да осјете да су јаки и уједно им јачамо дух и припремамо их за вријеме кад ће се осамосталити кад ће им требати снага и тијела и духа", каже предсједник Удружења "Аскер". Фотографија са заставом милитантне џихадистичке организације Кавкаски Емирати

Подсјећамо, снимак, на којима се види тренирање дјеце изазвао је бурне реакције у Босни и Херцеговини, а министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да нема информације о камповима за обуку и додао да ће активности удружења бити истражене.

У међувремену, појавиле су се нове фотографије припаднике Аскера и дјеце на којима се види застава милитантне организације Кавкаски Емирати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана