Odluka o ujedinjenju DNS-a i NS poslije praznika

V. K.
Odluka o ujedinjenju DNS-a i NS poslije praznika

Banjaluka - Delegacije DNS-a Marka Pavića i Narodne stranke Ognjena Tadića naći će se polovinom iduće sedmice za istim stolom u Banjaluci, a kako stvari stoje, ubuduće će đelovati kao jedna partija.

Tadić je u petak potvrdio da je Savjet Narodne stranke dao zeleno svjetlo za razgovore sa DNS-om.

- Usvojena je informacija o razgovorima sa rukovodstvom DNS-a i prihvaćena ideja o održavanju sastanka predsjedništava stranaka. Od ranije postoji okvirni datum, a to je 3. maj - rekao je Tadić.

Na pitanje da li to znači da će uskoro dvije stranke postati jedna, Tadić nije dao precizan odgovor.

- Od osnivanja imamo veoma dobre odnose sa DNS-om i imamo ideje o tome kako nakon izbora 2018. godine da damo ozbiljan doprinos stabilizaciji prilika u RS i BiH. Ideja da to uradimo unutar jedne političke organizacije je trenutno predmet razmatranja i očekujemo da će konačna odluka biti donesena na tom sastanku - rekao je Tadić.

U vrhu DNS-a su rekli da Tadića i njegove članove poslije 1. maja očekuju u svojim redovima. Tadić bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da dobije poziciju potpredsjednika DNS-a, a profitiraće i odbornička grupa te partije u banjalučkoj Skupštini, jer će DNS, ojačan sa dva Tadićeva odbornika, ponovo moći da formira odbornički klub.

DNS je u finalnim razgovorima i sa poznatim bankarom Milanom Radovićem o njegovom političkom angažmanu u toj stranci, a epilog će biti poznat u prvim danima maja. Radović u petak nije odgovarao na telefonske pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana