Одлука о уједињењу ДНС-а и НС послије празника

В. К.
Одлука о уједињењу ДНС-а и НС послије празника

Бањалука - Делегације ДНС-а Марка Павића и Народне странке Огњена Тадића наћи ће се половином идуће седмице за истим столом у Бањалуци, а како ствари стоје, убудуће ће ђеловати као једна партија.

Тадић је у петак потврдио да је Савјет Народне странке дао зелено свјетло за разговоре са ДНС-ом.

- Усвојена је информација о разговорима са руководством ДНС-а и прихваћена идеја о одржавању састанка предсједништава странака. Од раније постоји оквирни датум, а то је 3. мај - рекао је Тадић.

На питање да ли то значи да ће ускоро двије странке постати једна, Тадић није дао прецизан одговор.

- Од оснивања имамо веома добре односе са ДНС-ом и имамо идеје о томе како након избора 2018. године да дамо озбиљан допринос стабилизацији прилика у РС и БиХ. Идеја да то урадимо унутар једне политичке организације је тренутно предмет разматрања и очекујемо да ће коначна одлука бити донесена на том састанку - рекао је Тадић.

У врху ДНС-а су рекли да Тадића и његове чланове послије 1. маја очекују у својим редовима. Тадић би, према незваничним информацијама, требало да добије позицију потпредсједника ДНС-а, а профитираће и одборничка група те партије у бањалучкој Скупштини, јер ће ДНС, ојачан са два Тадићева одборника, поново моћи да формира одборнички клуб.

ДНС је у финалним разговорима и са познатим банкаром Миланом Радовићем о његовом политичком ангажману у тој странци, а епилог ће бити познат у првим данима маја. Радовић у петак није одговарао на телефонске позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана