Odlazeći saziv Savjeta ministara zadovoljan: Nismo dobili ništa preko reda

Ž. D.
Odlazeći saziv Savjeta ministara zadovoljan: Nismo dobili ništa preko reda

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović predstavili su juče rezultate četvorogodišnjeg rada Savjeta ministara tvrdeći da rezultati rada odlazećeg saziva ove institucije treba da budu uzor onom koji dolazi.

Zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda juče se nije obratio medijima iako je bilo najavljeno. Rečeno je da nije došao zbog sastanka, ali “Glas” saznaje da Bevanda nije želio doći kako se njegovo pojavljivanje pred novinarima ne bi svelo samo na puko statiranje.

Zvizdić je rekao da su, kada su u pitanju evropske integracije, realizovani svi zvanični uslovi iz evropske agende.

- BiH zaista s pravom, opravdano, na bazi rada i truda, na bazi realizovanih aktivnosti u procesu u kojem je Savjet ministara BiH bio ključni, pozitivni, generator  tih procesa, očekuje da do kraja ove godine dobije kandidatski status - smatra Zvizdić.

Dodao je da BiH nije dobila ništa preko reda.

- Zaista očekujemo da ne bude nikakvih novih uslova i da dobijemo kandidatski status koji imaju i druge zemlje zapadnog Balkana - rekao je Zvizdić.

Govoreći o aktivaciji Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP), Zvizdić je kazao  da je, “nažalost, jedno tehničko i stručno pitanje kao što je prvi Godišnji nacionalni plan prešlo na polje politike, politikantstva i postalo prepreka i u formiranju  Savjeta ministara BiH”.

- Nadamo se da će se to pitanje riješiti. I odmah da kažem, mi sa velikim nestrpljenjem očekujemo da Predsjedništvo imenuje novog mandatara i da se imenuje novi Savjet ministara i da mi našim kolegama prepustimo funkcije - dodao je Zvizdić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana