Одлазећи сазив Савјета министара задовољан: Нисмо добили ништа преко реда

Ж. Д.
Одлазећи сазив Савјета министара задовољан: Нисмо добили ништа преко реда

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и његов замјеник Мирко Шаровић представили су јуче резултате четворогодишњег рада Савјета министара тврдећи да резултати рада одлазећег сазива ове институције треба да буду узор оном који долази.

Замјеник предсједавајућег и министар финансија БиХ Вјекослав Беванда јуче се није обратио медијима иако је било најављено. Речено је да није дошао због састанка, али “Глас” сазнаје да Беванда није желио доћи како се његово појављивање пред новинарима не би свело само на пуко статирање.

Звиздић је рекао да су, када су у питању европске интеграције, реализовани сви званични услови из европске агенде.

- БиХ заиста с правом, оправдано, на бази рада и труда, на бази реализованих активности у процесу у којем је Савјет министара БиХ био кључни, позитивни, генератор  тих процеса, очекује да до краја ове године добије кандидатски статус - сматра Звиздић.

Додао је да БиХ није добила ништа преко реда.

- Заиста очекујемо да не буде никаквих нових услова и да добијемо кандидатски статус који имају и друге земље западног Балкана - рекао је Звиздић.

Говорећи о активацији Акционог плана за чланство у НАТО-у (МАП), Звиздић је казао  да је, “нажалост, једно техничко и стручно питање као што је први Годишњи национални план прешло на поље политике, политикантства и постало препрека и у формирању  Савјета министара БиХ”.

- Надамо се да ће се то питање ријешити. И одмах да кажем, ми са великим нестрпљењем очекујемо да Предсједништво именује новог мандатара и да се именује нови Савјет министара и да ми нашим колегама препустимо функције - додао је Звиздић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана