Odgovaranje na upitnik Evropske komisije najkompleksnija faza ka EU

Srna
Odgovaranje na upitnik Evropske komisije najkompleksnija faza ka EU

Minhen - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je danas u Minhenu tokom razgovora sa komesarom EU za susjedstvo i pregovore o proširenju Johanesom Hanom da proces odgovaranja na Upitnik Evropske komisije predstavlja završetak najkompleksnije faze na putu BiH ka EU.

Zvizdić, koji se na marginama Bezbjednosne konferencije u Minhenu sastao sa Hanom, rekao je i da je usvajanje odgovora iz Upitnika najbolja poruka gdje BiH želi biti i gdje ona i istinski pripada.


Zvizdić je naglasio i da je BiH potpuno opredijeljena da evropske integracije ostaju najvažniji spoljnopolitički cilj kojem je BiH posvećena, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Han je Zvizdiću uputio čestitke za usvojene odgovore na Upitnik Evropske komisije i rekao da je neophodno nastaviti napore u realizovanju reformskih procesa na putu ka EU integracijama, te da će odgovori na Upitnik biti korišteni da Evropska komisija ocijeni sposobnost i zrelost zemlje.

Drugi dan Bezbjednosne konferencije u Minhenu, Zvizdić je prisustvovao obraćanjima ministra inostranih poslova Njemačke Zigmara Gabrijela, premijera Velike Britanije Tereze Mej, predsjednika Evropske komisije Žan Klod Junkera, te premijera Austrije Sebastijana Kurca, Turske Binali Jildirima, Francuske Edvarda Filipa i Poljske Mateuša Moravickog, kao i ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

Zvizdić se danas kratko sastao i sa ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana