Одбјегли злостављач Бранко Јурић иза решетака

nezavisne.com
Одбјегли злостављач Бранко Јурић иза решетака

Бањалука - Одбјегли Теслићанин Бранко Јурић (24), који је на четири године и шест мјесеци робије осуђен за злостављање, мучење и брутално премлаћивање суграђанина Богдана Ракића (19), ухапшен је и пребачен у Казнено-поправни завод Бањалука на Туњицама, сазнају “Независне”.

Одлично обавијештен извор “Независних” потврдио нам је да је двадесетчетворогодишњак, за којим је расписана и Интерполова потјерница, пронађен у Њемачкој.

“Након хапшења, он је био у екстрадиционом притвору, у њемачком граду Улму, а недавно је изручен Босни и Херцеговини, те је потом превезен у КПЗ Бањалука на издржавање казне”, каже саговорник “Независних”.

Јурићу, али и Армину Јашаревићу (25), који је, такође правоснажно осуђен на идентичну казну, у фебруару је достављен позив за издржавање казне, али се двадесетчетворогодишњак није одазвао суду, док је његов годину старији саучесник затворен.

Робија

Окружни суд у Добоју, подсјетимо, повећао је казне Јашаревићу и Јурићу, те их за злостављање, мучење и брутално премлаћивање Ракића правоснажно осудио на по четири године и шест мјесеци робије.

У првостепеном поступку Јашаревић и Јурић су, 4. септембра прошле године, у Основном суду у Теслићу осуђени на по двије године и осам мјесеци. “Независне” су, подсјетимо, у наставцима детаљно писале о овом случају.

Судећи по оптужници, Јашаревић и Јурић су гнусним чином Ракића жељели да застраше. Заједно с једним мушкарцем, који је возио ФИАТ, 1. новембра 2016. године одвезли су Богдана на планину Борја.

По доласку на планину, један од злостављача је рекао возачу да заустави и угаси возило, остави упаљена кратка свјетла те да остане у ауту.

“Један од оптужених ударио је Ракића у грудни кош и овај се преврнуо назад неколико метара. На наређење оптужених да дође до њих, он је дошао, након чега су га изударали ногама”, стајало је у оптужници, по којој су проглашени кривима.

Маказе

Један од актера потом је извадио маказе из јакне, те су почели наизмјенично да му сијеку косу, браду и лијеву трепавицу на оку.

Ракић је затим пао отежано дишући, док му је крв ишла из уста и носа, али се тортура ту није завршила. Наредили су му да се скине го, а нешто касније и да се обуче. Док се Богдан облачио, добио је ново наређење: да гаћама обрише крв из носа и уста.

Један од нападача је тада из возила извадио сајлу и њом везао Ракића за дрво, а пошто се Богдан пожалио да отежано дише, одвезао га је, али иживљавање није престало.

Наредили су му да се баци уназад низ литицу у шуми, на шта их је он молио да то не ради, али се на крају ипак морао бацити. Касније, они су наставили да га млате, а затим су му наредили да сједне у возило, те су кренули према Теслићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана