Обуставе саобраћаја због обилних сњежних падавина

Глас Српске
Обуставе саобраћаја због обилних сњежних падавина

Бањалука - Преко превоја Млиништа на магистралном путу Мркоњић Град-Гламоч због обилних сњежних падавина и вјетра који ствара сметове обустављен је саобраћај за теретна возила, док је на магистралном путу Ливно-Шујица на снази обустава за све категорије возила, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Отежано се вози и преко Романије на путном правцу Сарајево-Соколац, преко превоја Хан Поглед на путу Хан Пијесак-Власеница гдје су за теретна возила обавезни ланци, затим преко Чемерна на путу Фоча-Гацко, преко Рогоја између Трнова и Фоче, преко Мањаче на путу Бањалука-Чађавица, те преко Борја између Теслића и Котор Вароша.

Због снијега отежано се вози и на путном правцу Бањалука-Кнежево-Турбе, док је на регионалном путу Улог-Кланци на превоју Морине обустављен саобраћај због сњежних сметова.

Возила отежано саобраћају и на путним правцима Сарајево-Коњиц, Сарајево-Олово-Кладањ, Бихаћ-Кључ, Босански Петровац-Дрвар, Купрес-Шујица-Томиславград, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град, Ливно-Босанско Грахово-Дрвар и Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор.

Додатне потешкоће на путевима на подручју Ливна, Томиславграда, Купреса, Гламоча и Босанског Грахова узрокује јак вјетар који ствара сњежне наносе.

Због неповољних временских прилика обустављен је саобраћај регионалном путу Ракитно-Блидиње за све категорије возила.

На путевима у нижим предјелима због ниске температуре ваздуха могућа је поледица, а екипе путних служби врше чишћење и посипање свих критичних дионица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана