О буџету у петак

В. К.
О буџету у петак

Бањалука - Посебна сједница Народне скупштине РС, на којој би посланици требало да разматрају ребаланс буџета за 2018. и приједлог буџета за 2019. годину, биће одржана у петак, одлучио је јуче Колегијум Народне скупштине Републике Српске.

Одлуком Колегијума, за сједницу је предложен дневни ред са осам тачака, саопштено је из Одсјека Народне скупштине за односе с јавношћу.

По хитном поступку требало би да буде разматран приједлог другог ребаланса буџета и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2018. годину.

Посланици би по хитном поступку требало да разматрају и приједлог програма економских реформи Републике Српске за период од 2019. до 2021. године, те приједлог буџета и Приједлог закона о извршењу буџета Српске за 2019. годину. На дневном реду је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити, који би требало да буде разматран по хитном поступку, док би у редовној процедури требало да буду размотрени приједлог одлуке о дугорочном задуживању и приједлог одлуке о краткорочном задуживању Српске емисијом трезорских записа за 2019. годину. Одржавање треће посебне сједнице затражила је Влада Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана