Новинар у Истанбулу, савјетник у Загребу

Д. М.
Новинар у Истанбулу, савјетник у Загребу

Бањалука - Предсједништво БиХ на својој посљедњој сједници именовало је нове амбасадоре и друге представнике у дипломатско-конзуларној мрежи БиХ, а најпознатија имена међу новоименованим дипломатама су досадашњи уредник Информативног програма РТРС-а Синиша Михаиловић, који је именован за конзула БиХ у Истанбулу, те Александар Врањеш, вишегодишњи савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који је нови амбасадор БиХ у Загребу.

Актуелни помоћник министра породице, омладине и спорта РС Драган Јаћимовић именован је за амбасадора БиХ у Скопљу, док ће познати бањалучки тенисер Бојан Вујић бити нови амбасадор у Вашингтону.

Аида Смајић именована је за амбасадора у Београду, док се Бранимир Јукић, савјетник Жељка Комшића и некадашњи амбасадор БиХ у Црној Гори, враћа на ту позицију. Некадашњи Комшићев савјетник Вања Филиповић именован је за амбасадора БиХ у Италији, а професор етике у Католичком школском центру “Св. Јосип” у Сарајеву Игор Жонтар иде у Ватикан.

Бивши министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај представљаће БиХ у мисији УН Њујорку, дугогодишњи дипломата Митар Кујунџић именован је у сједиште НАТО-а у Брисел, док бивши амбасадор у Малезији и Индонезији Тарик Буквић иде у Кину.

Актуелна министарка образовања и науке ФБиХ Елвира Дилберовић биће амбасадорка у Шведској, док запосленик Министарства иностраних послова Сидик Спахић иде у Египат. Данка Савић иде у Шпанију, а позната књижевница Мартина Млинаревић у Чешку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана