Нови детаљи о суровом убиству Крунића: Убице пратиле Крунићево кретање

Небојша Томашевић
Нови детаљи о суровом убиству Крунића: Убице пратиле Крунићево кретање

Лакташи, Бањалука - Горан Илић, возач убијеног привредника Славише Крунића, непосредно прије пуцњаве у Гламочанима безбједно је “тојотом”, која је касније изрешетана, прошао путем гдје су убице чекале у засједи, што потврђује да су помно пратили кретање жртве и знали када ће наићи, потврдио је извор близак истрази.

Како сазнајемо, истим путем прије злочина аутомобилом је безбједно прошао и достављач хране, што показује да су знали у којем возилу ће наићи њихова мета.

- Кобне вечери Илић је прије злочина ишао на имање Крунића, а затим се вратио по њега и Павловића до оближњег ресторана. Заједно су “тојотом” кренули кући. Када су стигли близу имања и успорили на непрегледној кривини, убице су осуле рафалну паљбу. Вјерује се да им је неко дојавио када је Крунић кренуо - казао је извор близак истрази.

Мучки напад десио се у понедјељак око 22.30 часова у Гламочанима, када су убијени Крунић и Павловић, док је у размјени ватре са нападачима погинуо осуђивани криминалац Жељко Ковачевић. Илић је тешко рањен. Обдукцијом је утврђено да је Крунић погођен рафалом у главу, а Павловић у груди и руке. Ковачевић је погођен у стомак, а хитац му је оштетио кук, па није могао да бјежи, због чега је искрварио на смрт.

Према незваничним информацијама, на возило су пуцала два нападача, један је циљао Крунића, који је сједио назад, а други Павловића и Илића, који су били напријед. Извор близак истрази рекао је да је Илић, иако рањен, успио да узврати нападачима и погоди Ковачевића, а затим да одвезе џип до имања и позове полицију. Због убиства Крунића и Павловића у уторак су ухапшени Емилио Балдо и Горан Милановић, који је након испитивања пуштен. Балдо је предат у надлежност Републичком тужилаштву, а потјерница је расписана за Бенедијем Ђукановићем, званим Бенџо, кога сумњиче да је учествовао у убиству. У оквиру истраге хапшена су и браћа Нермин и Армин Ћулум у Санском Мосту, која су пуштена. МУП Републике Српске Републичком тужилаштву је поднио извјештај против Ковачевића, Балде и Ђукановића којим их терети за двоструко убиство и покушај убиства. Осумњичени су познати полицији по тешким кривичним дјелима, а неки су и осуђивани. Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач истакао је да у оквиру потраге за Ђукановићем сарађују са полицијом Србије и другим полицијским агенцијама у БиХ. Потврдио је да је у ноћи када се десио злочин полиција у Дервенти зауставила Ђукановића, али је пуштен јер није било информација да има везе с убиством.

Лукач је појаснио да су браћа Ћулум приведена јер су постојале одређене информације да су контактирали са неким од осумњичених. Незванично сазнајемо да је неко од осумњичених “пропјевао” и одао полицији одређене податке. Током истраге пронађено је више доказа међу којима и мобилни телефон у Ковачевићевом џепу. Славиша Крунић био је власник компанија “Сектор секјурити”, “Житопека”, “Житопродукт”, “Сектор АДС” и “Сектор ЗОС”, које су запошљавале око 1.000 радника. Жарко Павловић данас ће бити сахрањен у 15 часова на гробљу Баре у Палама.

Милановић

Горан Милановић је истакао да нема везе с убиством Славише Крунића и Жарка Павловића и да је пуштен након испитивања у полицији.

- Сам сам се пријавио полицији када сам чуо да ме траже јер са тим немам везе. Због повезивања мог имена са тим злочином угрожена је моја породица - тврди  Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана