Нови Савјет министара предуслов за ефикасну комуникацију

РТРС
Нови Савјет министара предуслов за ефикасну комуникацију

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са директором Дирекције Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном, извршним директором за Европу и Централну Азију у Европској служби за спољне послове Томасом Мајер Хартингом и шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунаром Вигемарком.

Констатовано је да је формирање новог сазива Савјета министара предуслов за ефикасну комуникацију између ентитета и нивоа заједничких институција, која је, у складу са усаглашеним механизмом координације, неопходан елемент у процесу европских интеграција БиХ.

Цвијановићева је истакла да је Влада Републике Српске прва у БиХ верификовала преведене обједињене одговоре на додатна питања из Упитника Европске комисије, те изразила очекивање да ће и остали нивои власти уложити додатни напор, како би БиХ у што краћем року доставила Европској комисији одговоре на додатна питања.

Предсједница Српске је још једном нагласила да је Република Српска у потпуности посвећена европским интеграцијама, које, у складу са договореним правилима система координације, гарантују пуно уважавање уставне позиције, као и надлежности Републике Српске и њених институција.

Састанку су присуствовали и шефица Одјела за БиХ у Генералном директорату Европске комисије за проширење Михела Матуела и стручни сарадник за БиХ у Европској служби за спољне послове Алексис Хупин.

Након састанка је организован радни ручак са делегацијом Европске уније, којем су, поред предсједнице Српске, присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, те министри Златан Клокић, Лејла Решић и Драган Лукач, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана