Nove sobe sa starim krevetima

Anita Janković-Rečević
Nove sobe sa starim krevetima

Banjaluka - Useljavanje studenata u banjalučki Studentski centar “Nikola Tesla” počinje danas, a stanare drugog, renoviranog paviljona dočekaće stari kreveti, jer novi namještaj još nije izrađen.

Zamjenik direktora Studentskog centra Zdravko Špirić ističe da danas počinje prijem stanara u drugi, treći i četvrti paviljon, kako je i predviđeno konkursnom procedurom. On tvrdi da je za studente spreman i drugi paviljon, u koji je useljenje bilo pod znakom pitanja jer sobe nisu bile opremljene.

- Imamo 87 studenata koji su izrazili želju da budu smješteni u drugom paviljonu i u ovom momentu već je 35 kreveta spremno. Sutra će svi koji žele dobiti sobu i niko neće ostati bez smještaja - rekao je juče Špirić za “Glas Srpske”. On je istakao da su u renovirane sobe morali ubaciti stari namještaj, jer nove krevete i ormare još nisu dobili.

- Komisija za javne nabavke je izabrala najpovoljnijeg ponuđača, firmu “Tesla” iz Modriče, koja bi već sutra trebalo da počne da izrađuje namještaj, a rok za isporuku je deset radnih dana - naveo je juče Špirić i dodao da je vrijednost ovog ugovora veća od 339.000 maraka.

On je podsjetio da drugi paviljon raspolaže sa 304 kreveta i 129 soba, te da će ove akademske godine u sva tri raspoloživa paviljona biti smješteno 188 brucoša, a da mjesta ima za ukupno 992 studenta.

I dok uprava tvrdi da za useljavanje u drugi paviljon nema nikakvih prepreka, predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica kaže da to neće biti moguće jer nije izvršen tehnički prijem tog objekta.

- Tamo danas niko neće biti useljen. Tražićemo sastanak sa resornim ministrom i rektorom banjalučkog Univerziteta da vidimo šta bi moglo biti privremeno rješenje - rekao je Karlica.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević rekao je juče kratko da nije upoznat sa situacijom u vezi sa useljenjem u drugi paviljon. Ugovor o obnovi paviljona jedan i dva, koji su stradali prošle godine u olujnom nevremenu, vrijedan 2,8 miliona KM potpisali su 19. aprila ove godine resorni ministar i predstavnik firme “Proda-Mont” iz Doboja. Tada je rečeno da je rok za izvođenje radova 120 dana, a Vlada RS je početkom septembra donijela odluku o dodjeli 514.000 KM iz klirinškog duga za dodatne nepredviđene radove na sanaciji studenjaka.

Prvi paviljon

Zdravko Špirić je rekao da su radovi u prvom paviljonu u punom jeku, te da se očekuje da će biti završen u predviđenom roku.

- Obnova prvog paviljona počela je krajem jula i izvođač radova ima rok od 120 radnih dana da sve završi. Za sada sve teče predviđenom dinamikom - dodao je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana