Нове собе са старим креветима

Анита Јанковић-Речевић
Нове собе са старим креветима

Бањалука - Усељавање студената у бањалучки Студентски центар “Никола Тесла” почиње данас, а станаре другог, реновираног павиљона дочекаће стари кревети, јер нови намјештај још није израђен.

Замјеник директора Студентског центра Здравко Шпирић истиче да данас почиње пријем станара у други, трећи и четврти павиљон, како је и предвиђено конкурсном процедуром. Он тврди да је за студенте спреман и други павиљон, у који је усељење било под знаком питања јер собе нису биле опремљене.

- Имамо 87 студената који су изразили жељу да буду смјештени у другом павиљону и у овом моменту већ је 35 кревета спремно. Сутра ће сви који желе добити собу и нико неће остати без смјештаја - рекао је јуче Шпирић за “Глас Српске”. Он је истакао да су у реновиране собе морали убацити стари намјештај, јер нове кревете и ормаре још нису добили.

- Комисија за јавне набавке је изабрала најповољнијег понуђача, фирму “Тесла” из Модриче, која би већ сутра требало да почне да израђује намјештај, а рок за испоруку је десет радних дана - навео је јуче Шпирић и додао да је вриједност овог уговора већа од 339.000 марака.

Он је подсјетио да други павиљон располаже са 304 кревета и 129 соба, те да ће ове академске године у сва три расположива павиљона бити смјештено 188 бруцоша, а да мјеста има за укупно 992 студента.

И док управа тврди да за усељавање у други павиљон нема никаквих препрека, предсједник Скупштине студената СЦ “Никола Тесла” Љубиша Карлица каже да то неће бити могуће јер није извршен технички пријем тог објекта.

- Тамо данас нико неће бити усељен. Тражићемо састанак са ресорним министром и ректором бањалучког Универзитета да видимо шта би могло бити привремено рјешење - рекао је Карлица.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић рекао је јуче кратко да није упознат са ситуацијом у вези са усељењем у други павиљон. Уговор о обнови павиљона један и два, који су страдали прошле године у олујном невремену, вриједан 2,8 милиона КМ потписали су 19. априла ове године ресорни министар и представник фирме “Прода-Монт” из Добоја. Тада је речено да је рок за извођење радова 120 дана, а Влада РС је почетком септембра донијела одлуку о додјели 514.000 КМ из клириншког дуга за додатне непредвиђене радове на санацији студењака.

Први павиљон

Здравко Шпирић је рекао да су радови у првом павиљону у пуном јеку, те да се очекује да ће бити завршен у предвиђеном року.

- Обнова првог павиљона почела је крајем јула и извођач радова има рок од 120 радних дана да све заврши. За сада све тече предвиђеном динамиком - додао је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана